Tag game by Farahin Ahmad


Hello earthlings !

Ada lah seorang blogger yang blognye agak encem iaitu : Farahin Ahmad
Tagging , tagging and tagging game . lets start !

Rules :
  • You must post these rules
  • Each person must post 11 things about themselves in their journal
  • Answer the question the tagger set for you in their post. And create new eleven question for the people you tagged to answer
  • You have to choose 11 people to tag and link them on the post
  • Go to their page and tell them you have tagged him/her
  • No tag back !
  • No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.

11 things about me :

;Not a good listener
;Kpop
;Lazy .
;Prefer facebook than twitter :D
;Senang takut
;Tak cepat marah
;Sushi
;Tengah carik baju bola harimau malaya.
;Tak suka sayur !
;Kinda hate my facebook name
;shawl

Answer :

1. cekodok kentang/biskut jacob ?
=Biskut jacob
2. teh/nescafe ?
=Teh
3. light pink/soft pink ?
=Soft pink
4. myvi/Lc ?
=Myvi
5. blog/twitter?
=Blogspot [DOT] com
6. donald duck/barbie ?
=donald duck
7. kangkung/kobis ?
=Dua-2 tak suka ><
8. KL/JB ?
=KL
9. colgate/safi ?
=safi
10. cipanzi/ monkey ?
=Monkey
11. nama penuh anda ?
=Syazmira b Muhammad Amran

Question :

;Harry potter/ Shincan ?
;Suka Justin Bieber tak ?
;Prefer contact lens atau cermin mata ?
;Rambut panjang/ Rambut pendek yang korang suka ?
;Domokun/angry bird
;facebook/twitter
;Makeup/ natural beauty
;Curly hair / straight hair yang korang suka ?
;Jeans/skinny
;Nama Handphone ?
;Full name

*clue - simbol / mewakili perkataan atau

I will tag
Nurin , Anis , Aiza ,Natasya , Nabihah , Syamila ,WAWA ,Fasihah , Kak una , Kak sofeah

Mira tag 10 je sbb malas nak bkk tab byk2 hehe . kurang satulah :)

PENGUMUMAN !


#Gambar tak ada kena mengena

Sebernanya , mira dah taknak buat blog and berancang nak delete blog ni :face29:..
TIPU je lah , sebernanya nak bagitahu yang mira dah tak aktif and tak selalu hupdate iUni blog sbb exam lah , malas lah , takde idea lah itu lah ini lah , Macam-macam lh . korang selalukan lah tgk blog mira untuk update2 terkini . Raya haji nanti mira nak balik kampung , kalau ada gambar mira post kat blog :D

Sincerely ,
Mira Miro

Random



Its been awhile , its been awhile , its been awhile
EXAM

Kau tahu tak ? tahu tak ? mesti lah kau tak tahu . Yaa , skolah aku baru nak mula exam . teramatlah awesome. Kau yang dah exam senyap2 sudah , satgi aku hempuk sensorang XD
Ehh , siapa yang aku nak edit blog tu , tunggu kejap . give me time to study ~ budak skolah lah katekan .

Hantu

Perlu ke kau hantar link pastu ckp ade game best -.-. Kau tipu ! Link hantu kot , lemah jantung aku . Berhati-hati lah wahai sahabat ku . Kau akn malu bila jerit sorang-sorang . Am i right ?

Facebook

Wow ! ramai on tapi takde sorang pon tegur aku . Sampai hati T^T ~ Makin ramai org sombong ngan aku , takpe2 aku nak tgor suma dlm chat list aku . MUAHEHE aku sangat lah peramah orgnye :p

Sincerely ,
Tuan blog ni

Tarikh contest dilanjutkan




Senarai contestants Blog Make Over Contest.


http://budakketotstory.blogspot.com/2011/09/contest-i-need-blog-make-over.html
http://vanilla-coklat95.blogspot.com/2011/09/contest-i-need-blog-make-over.html
http://nurnatasyasyaqirah.blogspot.com/2011/09/contest-i-need-blog-make-over.html
http://sayesukeketawe.blogspot.com/2011/09/contest-i-need-blog-make-over.html
http://leana-natasya.blogspot.com/2011/10/contest-i-need-blog-makeover.html
http://nurinisak.blogspot.com/2011/10/contest-i-need-blog-make-over.html
http://theonlydaughteroflee.blogspot.com/2011/10/contest-i-need-blog-make-over.html
http://kisahfikarusli.blogspot.com/2011/10/contest-i-need-blog-make-over.html
http://huruhara-belog.blogspot.com/2011/10/contest-i-need-blog-make-over.html
http://echaechodboo.blogspot.com/2011/10/contest-i-need-blog-make-over.html
http://eiqara.blogspot.com/2011/10/contest-i-need-blog-make-over.html
ttp://si-gadis-fotografi.blogspot.com/2011/10/contest-i-need-blog-make-over.html
http://mirastrawberrygorgeous.blogspot.com/2011/10/contest-i-need-blog-make-over.html
http://pelangisyidot.blogspot.com/2011/10/contest-i-need-blog-make-over.html

Korang ceklah semula takut saya terlepas pandang.
Tarikh dilanjutkan ke tarikh 20 Oktober 2011 :D


Freebies:HTML colour code




Cyan #00ffff
Blue #0000ff
Skyblue #abcdef
Darkcyan #008686
Cadetblue #5f9ea0
Midnightblue #191970
Mediumslateblue #7b68ee
Cornflowerblue #6495ed
Lightsteelblue #b0c4de
Lightskyblue #87cefa
Powderblue #bde0e6
Aquamarine #7fffda
Dodgerblue #1e90ff
Royalblue #4169e1
Blueviolet #8a2be2
Indigo #460082
Lavender #e6e6fa
Lightblue #add8e6
Deepskyblue #00bfff
Darkslateblue #483080
Mediumvioletred #071585
Mediumturquoise #4801cc
Mediumorchid #ba55d3
Darkturquoise #00ccd1
Paleturquoise #afeeee
Darkorchid #9932cc
Slateblue #6454cd
Aqua #00ffff
Red #ff0000
Darkred #860000
Indianred #cd5c5c
Firebrick #622222
Lightsalmon #ffa07a
Lightcoral #f08080
Maroon #800000
Crimson #dc143c
Tomato #ff6347
Salmon #fa8072
Coral #ff7f50
Pink #ffc0cb
Hotpink #ff69ba
Deeppink #ff1493
Lightpink #ffb6c1
Mistyrose #ffe4e1
Moccasin #ffe4b5
Peachpuff #ffdab9
Mintcream #f5fffa
Floralwhite #fffaf0
Oldlace #fdf5e6
Thistle #d8bfd8
White #ffffff
Linen #faf0e6
Navy #000080
Snow #fffafa
Orange #ffd000
Orangered #ff4500
Burlywood #deb887
Darkorange #ff8c00
Palevioletred #db7093
Sandybrown #f4a460
Rosybrown #bc8f8e
Brown #a52a2a
Peru #cd853f
Gold #ffd700
Yellow #ffff00
Lightyellow #ffffe0
Yellowgreen #9acd32
Palegoldenrod #eee8aa
Goldenrod #daa520
Lime #00ff00
Green #008000
Seagreen #f4a460
Palegreen #98f698
Lightseagreen #20b2aa
Forestgreen #228622
Lightgreen #90ee90
Olive #808000
Tan #d2b48c
Teal #008080
Olivedrab #6b8e23
Greenyellow #adff2f
Darkslategray #2f4f45
Darkolivegreen #55662f
Mediumspringgreen #00fa9a
Darkgoldenrod #688606
Darkkhaki #606766
Orchid #da70d6
Fuchsia #ff00ff
Darkmagenta #860086
Darkviolet #940003
Mediumpurple #9370db
Violet #ee82ee
Purple #800080
Plum #dda0dd
Gray #808080
Dimgray #696969
Gainsboro #dcdcdc
Lightslategray #778899
Lightgray #d3d3d3
Slategray #708090
Darkgray #a9a9a9
Silver #c0c0c0
Springgreen #00ff7f
Lightpink #ffb6c1
Navojowhite #ffdead
Darksalmon
Khaki #f0e68c
Aquamarine
Chocolate #d2691e

Contest: I need a blog make over.






Nampak tajuk ats nih ? Okey . Sebernanya ni nak promote kan contest yang mira sponsor hahaha . contest ni bkn untuk blog terchomel di dunia . Oh tidak sama sekali .. Tapi korang boleh masuk untuk meng'make over kan' blog korang yang korang rasa buruk dan perlu di make over

http://3.bp.blogspot.com/-sC6nuLnbEV4/Tnct72Ey2EI/AAAAAAAAEn0/YPd6xUK2nmg/s400/bannercontest.png

Paste kan banner ni ke post contest anda :D

Syarat-syarat contest:

1. Diwajibkan follow blog Adah, Wanie dan Mira. Nanti kalau ada updates senang tahu.
2. Mesti ada blog dan tak kisah sama ada blogger boy atau girl. Semua dijemput.
3. Copy banner di atas dan buat satu entry tentang Contest: I need a blog make overini.
4. Tag tiga orang kawan kawan blogger. Pastikan mereka tahu mereka di tag.
5 . Promote contest ini kalau tak keberatan.
6. Lepas siap publish entry tentang contest ni, hantarkan URL ENTRY CONTESTke comment box saya. Nanti saya bukak tempat komen. Dont worry.
Hadiah untuk pemenang #1
Full edit blog + 2 doodle wanie + Sidebar + Header + welcome note + copyright

Hadiah untuk pemenang #2
Full edit blog + 1 doodle wanie + Sidebar + Header + copyright

Hadiah pemenang #3
Full edit blog + Header + copyright

Tarikh tutup: 15 Oktober 2011
Sebarang masalah ataupun pertanyaan boleh tanya dekat Shoutbox saya.

Tutorial : Header hover ketepi


Anyeong ! Tgk title tuh . Header hover ketepi ? mcm mana ? Alahh . kalau cursor sentuh header nnt header tu ketepi . Tatau jgk ? try dlu buat Ni . Nnt tgk lah hasilnya :D

1.Dashboard > Design > Edit HTML > tick expand template

2. CTRL + F serentak untuk memudahkan mata korang cari kod : #header {

3.pastekan kod bawah ni dan letak bawah kod kita cari tadi

#header:hover {
padding-left: 25px;
-webkit-transition-duration: 0.5s;
}

Preview dulu then save ! senangkan ?

Tutorial : Border melengkung



Hallo2 , Mmg la ramaikan yang dah buat tuto ni . Mira buat untuk org yang tak jumpa org tak tahu nak buat :face75:

1. Dashboard > edit HTML > ctrl + f serentak Then cari kod bawah ni :

#content-wrapper {

2. Copy code bawah ni pastu letak bawah code korang cari tadi

-moz-border-radius-topleft: 20px;
-moz-border-radius-bottomright: 20px;
-moz-border-radius-topright: 20px;
-moz-border-radius-bottomleft: 20px;
-webkit-border-top-left-radius: 20px;
-webkit-border-top-right-radius: 20px;
-webkit-border-bottom-left-radius: 20px;
-webkit-border-bottom-right-radius: 20px;
-top-right-radius: 20px;
border-top-left-radius: 20px;
border-top-right-radius: 20px;
border-bottom-left-radius: 20px;
border-bottom-right-radius: 20px;
Preview then save !

Tutorial : Shadow belakang border



Hai2 ! Kalau nak tahu ape tu shadow belakang border , Tgk kat border mira , soft je kan ? Haa ~
Itu lah dia ,,

Tuto ni direquest oleh ----> kak adah comel

Start Babe !

1.Design > edit HTML

2. Ctrl + F serentak untuk memudah kan mata korang .

Search code

#content-wrapper {

2.Copy code bawah ni kat atas #outer wrapper

-moz-box-shadow: 0 0 40px rgba(0, 0, 0, .5);
-webkit-box-shadow: 0 0 9px rgba(0, 0, 0, .5);
-goog-ms-box-shadow: 0 0 10px #F52887
box-shadow: 0 0 40px rgba(0, 0, 0, .5)

3.Code #F52887 tu tukar dgn kaler korang nak . Carik kat sini

Eppp ! preview dulu . Kang rosak blog korang mira kene maki ngn korang

New blog !



Hello ! Mira ada blog bru lah .. Tekan sini tuk pergi blog mira
BW lah kalau sudi
:face57:

Freebies : Cute background 3



Credit atau comment sebelum amik , kalau tak dikira merompak -_-


Freebies : Cute Background 2


Freebies again ! Mcm biasa , Gitau atau credit sebelum ambik kay


Freebies : Cute Background


Hai ! Mira nak kasi sikit freebies , Freebies BG . Ni edit sendiri . tak cilok mane2 Tapi background original dia ntah dari mane :face25: Kalau Amik kasi credit atau Comment eh ! Ingat, Allah Tgk korang ~

BG pink credit to : Amoi

Shinee ♥




kau tahu ? mestilah tak tahu .. Hee :face75: . Ntah mcm mana aku tetiba boleh suka shinee neh .. Nama group member dorang pon tak tahu . OMG :face50: ... ! Shinee A.k.a shiny ni mmg Debak debum best #ape aku merepek plak :face60: . Jom cuci mata tgk gambar shinee A.k.a shiny
#sukahatiakujenakcucimata:face10:

Awww ! so cutee ! eherm2 Just kidding lah:face55:

Oo emm geee ! Siapa kah perempuan tu ?
Shinee ke tu ? So cuteee #tangan kedada mata keatas




Tips for you ^_^


Ni nak kasi tips , LOL ! jangan la lompat cam monyet dah :face12: , Releks2 sudaa .. Ok , here we goo:face70:


:58:Lambat
Kalau lah kan internet line dia lambat sangat2 Nak letak footprint dia dkt shoubox , Kalau korang punya kt sidebar Okeylah , kalau dia ajax ke or something like that , tak ke stress duk nunggu . tak ke stress mcm tu ? Delete lah widget tak penting mcm gambar korang ke , Gambar kucing gerak2 ke ..


:58:Cakap pasal pakwe
mmg lah takpe nak ckp pasal pakwe korang tuh , Tapi kalau dua tiga kali takpe .. Ni penuh
dgn cerita pasal pakwe korang je . mesti ade mulut jahat : Ingat kau sorang je ade pakwe ?.
Mungkin ade yang tak kesah n mungkin ade yang terus tekan [x] #aku pon kadang2 camtu


:58:Private shoutbox
Haa , ni kebanyakkan org guna private shoutbox , cuba fikir , dia nak promote blog dia . Ape salahnya kasi semua org tgk shoutbox tuh .. Tapi , lain org lain ragam lah , ni just pandangan aku jer.. :face57:

:58:Warna warni
Perlu ke nak warna warni sgt ? sidebar hijau , background pink , post berhighlight + berwarna hijau , biru , merah .. Hatoii . sakit mata org yang tgk blog kau .. Cuba dua tone je , tone tu mesti matching . contoh : pink with light pink . Biru ngn hijau Etc . Paling senang satu je ha .


:58:home byk post
Perlu ke byk2 post kt home ? Kesian org lain kene scroll panjang sgt2 nak ke older post , Buat
lah sekurang kurangnye 2 atau paling banyak pon 4 . Baru org dgn senang hati nye tekan older post..

Itu je , Thanks sudi baca :face75:

Bila exam dekat ..


Hahah , Exam dah dekat lah :face47: Why ? Why ? bila exam dekat .. Aku akan tros menghadap laptop , Walaupun exam dekat , alasan dia : Alaahhh , Esok2 pon ade mase lagi #manyak ah masa kau . Bila blurr2 tak tahu jawapan . ape lagi . Hantar surat kt kwn . Ape jawapan dia :face17: . Eh terpesong , Ni tittle bila exam dah dekat:face10: . Buku Untouch langsung ! Bgos kan ? Kalau exam dkt ... Okey , Tadi tetiba byk idea skarang dah blurr :face6: K bye