Contest: I need a blog make over.






Nampak tajuk ats nih ? Okey . Sebernanya ni nak promote kan contest yang mira sponsor hahaha . contest ni bkn untuk blog terchomel di dunia . Oh tidak sama sekali .. Tapi korang boleh masuk untuk meng'make over kan' blog korang yang korang rasa buruk dan perlu di make over

http://3.bp.blogspot.com/-sC6nuLnbEV4/Tnct72Ey2EI/AAAAAAAAEn0/YPd6xUK2nmg/s400/bannercontest.png

Paste kan banner ni ke post contest anda :D

Syarat-syarat contest:

1. Diwajibkan follow blog Adah, Wanie dan Mira. Nanti kalau ada updates senang tahu.
2. Mesti ada blog dan tak kisah sama ada blogger boy atau girl. Semua dijemput.
3. Copy banner di atas dan buat satu entry tentang Contest: I need a blog make overini.
4. Tag tiga orang kawan kawan blogger. Pastikan mereka tahu mereka di tag.
5 . Promote contest ini kalau tak keberatan.
6. Lepas siap publish entry tentang contest ni, hantarkan URL ENTRY CONTESTke comment box saya. Nanti saya bukak tempat komen. Dont worry.
Hadiah untuk pemenang #1
Full edit blog + 2 doodle wanie + Sidebar + Header + welcome note + copyright

Hadiah untuk pemenang #2
Full edit blog + 1 doodle wanie + Sidebar + Header + copyright

Hadiah pemenang #3
Full edit blog + Header + copyright

Tarikh tutup: 15 Oktober 2011
Sebarang masalah ataupun pertanyaan boleh tanya dekat Shoutbox saya.

Tutorial : Header hover ketepi


Anyeong ! Tgk title tuh . Header hover ketepi ? mcm mana ? Alahh . kalau cursor sentuh header nnt header tu ketepi . Tatau jgk ? try dlu buat Ni . Nnt tgk lah hasilnya :D

1.Dashboard > Design > Edit HTML > tick expand template

2. CTRL + F serentak untuk memudahkan mata korang cari kod : #header {

3.pastekan kod bawah ni dan letak bawah kod kita cari tadi

#header:hover {
padding-left: 25px;
-webkit-transition-duration: 0.5s;
}

Preview dulu then save ! senangkan ?

Tutorial : Border melengkung



Hallo2 , Mmg la ramaikan yang dah buat tuto ni . Mira buat untuk org yang tak jumpa org tak tahu nak buat :face75:

1. Dashboard > edit HTML > ctrl + f serentak Then cari kod bawah ni :

#content-wrapper {

2. Copy code bawah ni pastu letak bawah code korang cari tadi

-moz-border-radius-topleft: 20px;
-moz-border-radius-bottomright: 20px;
-moz-border-radius-topright: 20px;
-moz-border-radius-bottomleft: 20px;
-webkit-border-top-left-radius: 20px;
-webkit-border-top-right-radius: 20px;
-webkit-border-bottom-left-radius: 20px;
-webkit-border-bottom-right-radius: 20px;
-top-right-radius: 20px;
border-top-left-radius: 20px;
border-top-right-radius: 20px;
border-bottom-left-radius: 20px;
border-bottom-right-radius: 20px;
Preview then save !

Tutorial : Shadow belakang border



Hai2 ! Kalau nak tahu ape tu shadow belakang border , Tgk kat border mira , soft je kan ? Haa ~
Itu lah dia ,,

Tuto ni direquest oleh ----> kak adah comel

Start Babe !

1.Design > edit HTML

2. Ctrl + F serentak untuk memudah kan mata korang .

Search code

#content-wrapper {

2.Copy code bawah ni kat atas #outer wrapper

-moz-box-shadow: 0 0 40px rgba(0, 0, 0, .5);
-webkit-box-shadow: 0 0 9px rgba(0, 0, 0, .5);
-goog-ms-box-shadow: 0 0 10px #F52887
box-shadow: 0 0 40px rgba(0, 0, 0, .5)

3.Code #F52887 tu tukar dgn kaler korang nak . Carik kat sini

Eppp ! preview dulu . Kang rosak blog korang mira kene maki ngn korang

New blog !



Hello ! Mira ada blog bru lah .. Tekan sini tuk pergi blog mira
BW lah kalau sudi
:face57:

Freebies : Cute background 3



Credit atau comment sebelum amik , kalau tak dikira merompak -_-


Freebies : Cute Background 2


Freebies again ! Mcm biasa , Gitau atau credit sebelum ambik kay


Freebies : Cute Background


Hai ! Mira nak kasi sikit freebies , Freebies BG . Ni edit sendiri . tak cilok mane2 Tapi background original dia ntah dari mane :face25: Kalau Amik kasi credit atau Comment eh ! Ingat, Allah Tgk korang ~

BG pink credit to : Amoi